Fri frakt över 350 SEK
365 dagars returpolicy

Intervju med Emil Westrin

Resteröds:
Tjena Emil, hur är läget? Hur ter sig dagarna i dom norra delarna utav vårt avlånga land?

Emil:
Men Hej!
Jo men det är bra! Vi har kalla dagar här uppe och mer snö än på 30 år. Jag älskar ju väder och tuffa klimat, så för mig är det helt perfekt!

Resteröds:
Kan du beskriva för dom som inte följer dig i dina sociala medier hur ditt liv ser ut

Emil:
Mitt liv kretsar väldigt mycket runt naturen och flugfisket i synnerhet. Jag har fiskat sen jag var 3 år gammal och med åren blir det bara mer och mer med tiden. Vintertid försöker jag använda naturen som ett lugnande element där jag gärna drar på mig skidorna, åker ut i skogen, gör upp en eld och kokar kaffe för att komma till ro och bara njuta av vad vi faktiskt har här i Sverige, helt kostnadsfritt dessutom. När sommaren sen kommer blir mitt fokus 100% på fisket. Under försommaren hänger jag mycket runt Umeå och fiskar efter lax och havsöring och i början på Juli växlar jag fokus för att fiska öring och röding i vår fantastiska fjällvärld. Där vandrar jag oftast ut till olika vatten men till vissa platser tar jag hjälp av helikopter eller sjöflygplan.

Resteröds:
Låter som du lever drömmen! Har du några härliga äventyr planerade framöver?

Emil:
Självklart har jag det!
Nu får vi se vad som går att göra eller ej tack vare pandemin, men jag kommer vara på hemmaplan lite längre än normalt, men under juli månad kommer jag förmodligen vara i Jämtland några veckor och från och med Augusti åker jag mot Norrbotten för kombinerade fiske och fotouppdrag.
Då jag även guidar andra fiskare uppe på Kolahalvön i norra Ryssland var tanken att åka dit även i år, men vi får som sagt se hur mycket det går att resa när det är dags för det. Det är rätt fint i Sverige också, så man får kanske möjlighet att utforska ytterligare på hemmaplan

Resteröds:
Du var på någon resa till Ryssland nyligen. Berätta om det? Hur var det?

Emil:
Ja precis! Efter Sovjetunionens fall var man väldigt snabba på att göra ett gigantiskt naturreservat av en miljö som vi människor aldrig har påverkat. Dvs ingen vattenkraft, inget fiske eller skogsbruk. Det faktiskt ett av få områden i världen som räknas som ”riktig vildmark”. Här har man tagit tillvara på den orörda naturen och bedriver en eco turism som går ut på att man släpper in ett fåtal turister per år, med extremt tilltagna restriktioner för att bevara området så som det alltid har varit. Hit åker jag då med en grupp på 5 personer från Skandinavien för att uppleva naturen och fiska i totalt orörda vatten. Det är häftiga resor, och det är som att hoppa in i en tidsmaskin bakåt i tiden, innan vi människor förstörde vår natur på det sätt vi har gjort idag.

Resteröds:
Hur kom det sig att du tog kontakt med oss på Resteröds?

Emil:
Jag har alltid gillat det tidlösa, klassiska och funktionella modet. Jag följer inte så mycket trender utan nöter gärna på kläder så länge jag kan (dom blir trotts allt skönare med tiden). Jag har ägt mycket Resteröds plagg innan jag blev en ambassadör, och för mig är det otroligt viktigt när jag går in i olika typer av samarbeten att jag känner för bolaget jag skall jobba med och även kan stå för vad varumärket står för. Med Resteröds har det varit kärlek från första ögonkastet då jag älskar klädernas passform, det traditionella, hur dom passar på mig kropp och så klart, det miljöarbete man lägger ner. Så för mig var valet enkelt, skall jag jobba med ett företag inom modeindustrin så är det Resteröds jag skall jobba med:)

Resteröds:
Vi önskar dig all lycka framöver och ser fram emot att följa dig genom din kameralins!